Vi elsker hurtig og sund mad ud af huset

Vi går i højere grad op i, at vores mad skal være sund og hurtig. Dette er ihvertfald hvad flere undersøgelser viser. Ifølge et cateringfirma i Hillerød hænger det bl.a. sammen med, at vi har fået mere travlt i hverdagen og så er der kommet langt større fokus på økologiske madvarer i medierne. Faktisk voksede vores forbrug af økologiske varer med en milliard kroner fra 2015 til 2016, svarende til 14%, der er den største stigning i 8 år. Både når vi handler ind i supermarkederne eller bestiller mad ud af huset som diner transportable, så bliver der i højere grad efterspurgt på økologiske råvarer og retter.

Diner transportable gør det nemt

Andre tal viser, at vi i højere grad bestiller færdigretter eller såkaldte madpakker. Det er bl.a. også årsagen til, at mange af de store kæder er begyndt på, at tilbyde køb af dagligvarer online. Kunderne vil have det leveret til døren og efterspørgslen er kun vokset igennem de seneste par år. Men hvorfor er mad ud af huset blevet så populært? Nogle mener også at kvaliteten er fået et gevaldigt boost i takt med konkurrencen i markedet er vokset. Fordi udbudet er så stort, så kan kunderne lynhurtigt springe på en ny løsning, hvis ikke de er tilfreds med den kvalitet de får. Samtidig har konkurrencen presset priserne, hvor f.eks. nogle firmaer indenfor catering også tilbyder gratis fragt.

Mad ud af huset vinder indpas hos flere danskerne

Som det ser ud nu vil flere bestille mad ud af huset som diner transportable. De firmaer der kommer til at klare sig bedst i fremtiden, er dem der tilpasser sig kundernes efterspørgsel bedst. Lige nu handler det om hurtig levering, økologisk mad og selvfølgelig fornuftige priser så det kan betale sig. Prisen har dog altid spillet en væsentlig faktor for, om danskerne vælger catering fremfor selv at stå med deres madlavning. I fremtiden forventes det dog, at flere vil bestille mad online, fremfor selv at tage turen ned i indkøbscenteret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *