8 råvarer du ikke vidste du kunne grille

At grille er næsten så alsidig som enhver anden måde, du laver mad på. Hvad de fleste ikke tænker over er, at du kan grille næsten alt, hvad du også laver af mad indendørs. Grillet frugt er især lækkert, fordi de naturlige sukkerarter i frugterne karamelliserer, hvilket frembringer deres sødme.

Af samme grund kan vi kun anbefale, at eksperimentere med dine råvarer i grillen. Istedet for den traditionelle bøf, så prøv istedet grillede nachos eller polenta. Bagefter kan du servere grillede ananas med en scoop is. Vi har i denne guide samlet en række opskrifter, der vil ændre din tilgang til grilmad i haven.

Grillet blomkål

Kåret som en af de bedste grøntsager at lave mad af, finder vi blomkål, som kan bruges til stort set alt. Når det skæres i store skiver og kommer på grillen, så bliver det røgfyldt, ømt og næsten bøf-lignende. Sørg for at børste blomkålskiverne med lidt olie og drys med peber og salt efter smag. Anbring dem derefter på grillen i 25-35 minutter, vend dem regelmæssigt og vent til de er klar.

Grillede bananbåde

Når du laver billede bananbåde med chokoladebiter og skumfiduser så bliver de intet mindre end fantastiske! Du vil også opleve, at de nærmest får en klæbrig konsistens, som allerede der spiser med vil elske. Derudover giver kombinationen en velsmagende og (måske) lidt sundere alternativ til hvad der ellers ville blive serveret til dessert.

Grillet vandmelon

Snit din vandmelon i både men behold skorpen på, da den giver dig et sted, hvor du nemt kan gribe fat med tangen og vende dem, uden at berøre frugtkødet. På grund af det høje vandindhold opstår der ikke tydelige grilmærker. Men bare rolig, grillen sørger stadig for, at fremhæve den fantastiske og rige smag i vandmelonen. Og ligesom med vandmelon, så er mango også velegnet til grillen.

Grillede nachos

Hvis ikke nachos allerede smager fantastisk fra ovnen, så skal du prøve at lave dem på grillen. Her vil de nemlig få tilsat ekstra røgfyldt dybde. Kombiner dette med ristede grøntsager og smeltet ost i din aluminium grillbakke og oplev en rig smagsoplevelse som aldrig før. Fremover vil du altid foretrække grillen til at lave nachos igen.

Grillet ananas

Grillet ananas med flødeskum og honning er en fabelagtig sommerdessert, der både er sød og saftig efter en tur på grillen. Du kan med fordel bruge en grillpande til at holde styr på alle råvarerne. Torsk med grillet ananas er en anden populær grillopskrift, velegnet som en lettere ret før hovedretten. Brug her en grilmåtte for at forhindre, at maden klæber sig fast på risten eller falder igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *